Muntanya

Cursa de les Valls del Cardós

El proper dia 14 de maig de 2016 es realitzarà la setena edició del que era coneguda com la Marxa del Cardós- Romànic a la Claror. Es tracta d’un esdeveniment esportiu i cultural amb molt d’encant i potencial realitzat a les Valls de Cardós que oferta dos recorreguts; per aquells que volen visitar els divuit pobles de les Valls de Cardós, tot fent-ho amb bon ritme i aguantant prop dels 40 km, la Marató els hi agradarà, i per aquells no tant agosarats i sense necessitat de competir, la Mitja Marató amb uns 20 km de distància no els deixarà pas descontents!

Està organitzada i gestionada per part d’un grup reduït de persones de la vall, el qual treballa constantment de manera activa i cooperativa per tirar endavant l’esdeveniment i, a més, per fomentar i potenciar la Vall de Cardós. 

 Aquest equip de treball, sense ànim de lucre i totalment altruista, consta, a més, de tot un nombrós personal voluntari i col·laboratiu de tota la vall i del voltant d’aquesta. Tanmateix, sense el seu suport i la seva participació, l’esdeveniment esportiu i cultural no tindria la mateixa complexitat i professionalitat.

La idea i la il·lusió d’engegar aquest esdeveniment cultural, lúdic i esportiu va néixer cap a l’any 2008, de la mà d’alguns veïns de la població de Ribera de Cardós juntament amb l’entitat excursionista d’ El Cim de Montcada i Reixac, presidit aleshores pel senyor Alfred Canals. Així doncs, la marxa va estar inspirada en una llegenda, anomenada La Cursa de la Guineu i els seus principals objectius eren visitar tots els pobles que conformen la Vall de Cardós, incloent-hi les esglésies i els ponts romànics; promoure la pràctica de l’esport entre la gent de la Vall de Cardós; permetre l’observació de la fauna i la flora autòctones i sobretot, a contribuir a la utilització, al manteniment i a la conservació dels camins.

L’estiu del 2010 va ser quan es va realitzar la primera edició del que, fins aleshores, ha sigut laMarxa del Cardós- del Romànic a la Claror. Una marxa amb un potencial enorme i una perspectiva de futur excel·lent degut a l’escena en la qual es desenvolupava. Tanmateix, aquesta marxa pretenia unir tots els pobles de la Vall de Cardós, un total de divuit, per acostar als participants a l’excepcional marc paisatgístic que ens ofereix la zona i alhora difondre el seu patrimoni cultural.

Pel que fa als recorreguts de l’esdeveniment, des dels inicis la Marxa del Romànic a la Claror ha constat de dues modalitats: la Marxa, amb un recorregut de 42 quilòmetres i 2.425 metres de desnivell, i la Caminada, amb un recorregut més curt, d’uns 20 quilòmetres.

Anuncis

One thought on “Muntanya

  1. Compteu amb la Tona i el Joan, de Lladrós, per qualsevol cosa que calgui organitzar. Ens fa molta il·lusió poder-hi participar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: